4+1 ακόμα Μύθοι για το Καλοκαίρι

Τα παιδιά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν αντηλιακό τις συννεφιασμένες μέρες

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα, γι’ αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να χρησιμοποιούν αντηλιακό όταν περνούν χρόνο σε ανοικτούς χώρους.

Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Αν και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και είναι πιο δροσερά, όσον αφορά στην ηλιακή ακτινοβολία, οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται για τη βαφή των υφασμάτων δεσμεύουν μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία. Για μεγαλύτερη προστασία χρησιμοποιήστε σκουρόχρωμα ρούχα (το μπλε και το μαύρο χρώμα παρέχουν μεγαλύτερη προστασία).

Το κρύο νερό και τα παγωτά μπορούν να προκαλέσουν πονόλαιμο στα παιδιά

Το κρύο νερό είναι δροσιστικό και ασφαλές για κατανάλωση, ιδιαίτερα σε ζεστό καιρό. Όσον αφορά στα παγωτά, μπορεί να προσθέτουν αρκετές θερμίδες αλλά με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσαν να ενοχοποιηθούν για πονόλαιμο. Αναζητήστε τη αιτία για πόνο στο λαιμό σε ιούς και μικρόβια που, ως φαίνεται, δεν φεύγουν για διακοπές ούτε το καλοκαίρι.

Τα παιδιά δεν χρειάζονται αντηλιακό αν είναι μελαχρινά ή έχουν σκούρο χρώμα δέρματος

Όλοι, ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, χρειάζονται προστασία από τον ήλιο. Τα μελαχρινά παιδιά μπορούν να πάθουν ηλιακά εγκαύματα και βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό, σωστό ρουχισμό, γυαλιά ηλιο

Τα παιδιά δεν χρειάζονται γυαλιά ηλίου

Τα μάτια των παιδιών είναι πιο ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η χρήση γυαλιών ηλίου με UV προστασία είναι απαραίτητη για την πρόληψη βλαβών. Πλέον κυκλοφορούν στο εμπόριο ασφαλή γυαλιά ηλίου που τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και προορίζονται για την προστασία ήδη από τη βρεφική ηλικία.

Create your account